Onze stagiair: Wes Kikken

 

ValueIT groeit en vandaag stellen wij graag Wes Kikken aan je voor!

 

Wat zou jij als jouw nummer één ICT advies aan anderen geven?
Als iets niet veilig werkt, werkt het gewoon niet. Cybersecurity is een net zo cruciaal als niet nog belangrijker onderdeel dan de functionele werking van een systeem, applicatie of printer. Bij de aanschaf van een nieuw huis of auto is het fysieke slot immers ook geen discussiepunt. Waarom in IT dan wel? Ondanks dat de werking van cybersecurity zich vrijwel volledig in de achtergrond van een IT-systeem afspeelt, en het effect dus vaak moeilijk meetbaar is voor bedrijven en organisaties, vervult het een cruciale rol in het voorkomen van datalekken en hacks. De gevolgen kunnen immers de bestaanszekerheid van een bedrijf of organisatie sterk bedreigen.

 

Leuk! Waar ben je opgegroeid, hoe ben je hier terechtgekomen en waarom heb je voor dit vakgebied gekozen?
Ik ben opgegroeid in een dorp genaamd Bocholtz te Zuid-Limburg. Dat is bijna het uiterste puntje van Nederland tegen de Duitse en Belgische grens aan. Het is dus vrij apart dat ik in Veldhoven bij ValueIT terecht ben gekomen voor een stageplek.

 

Je bent nu als stagiair een toegevoegde waarde voor ValueIT. Wat maakte dat je koos voor een stageplek hier?
Een docent op mijn school heeft me verwezen naar ValueIT. Hij zei dat een oud-student, die ik overigens al kende, bij ValueIT stage heeft gelopen en er nu werkt; ik heb het over Daan Moons. Dat was voor mij een zeer positief teken! Ik heb daarom vrijwel direct gebeld en ben met Robert in contact gekomen. Daarna hebben we een goed gesprek gehad en voordat ik het wist kon ik beginnen aan mijn stage.

 

Tot slot, zijn er dingen die mensen echt over jou moeten weten? Of verrassende feitjes die de meesten nog niet kennen?
In mijn vrije tijd sport of onderneem ik, een van de twee. Ik heb een hobby in de geluids- en lichttechniek. Inmiddels is dit een uit de hand gelopen hobby, waarmee ik iets bijverdien in het weekend.

 

Heb je ICT vragen of wil je bijvoorbeeld meer weten over onze Managed Services? Wij vertellen je graag meer.

 

Deel deze post

Altijd het laatste ICT-nieuws in jouw inbox?

Dat kan! Laat hieronder je e-mailadres achter en we beloven niet vervelend te zijn.

We hebben nog meer

Klaar om jouw ICT waardevol in te gaan zetten?

Neem vrijblijvend contact met ons op!