Mailboxregels in 5 simpele stappen

mailboxregels

Vereenvoudig je mailbox

Heb je ook wel eens het gevoel dat je verdrinkt in een overvolle inbox? Geen zorgen, er is een oplossing: mailboxregels! Met mailboxregels kun je automatisch acties toepassen op inkomende e-mails, waardoor je inbox georganiseerd en overzichtelijk blijft. Hier is een korte tutorial om je op weg te helpen:

1 – Identificeer categorieën

Analyseer je e-mailpatroon en bepaal de belangrijkste categorieën waarin je e-mails kunt indelen. Denk aan klantberichten, nieuwsbrieven, interne communicatie, etc. Maak voor iedere categorie een map aan.

2 – Maak regels aan

In je e-mailprogramma (zoals Outlook of Gmail) zoek je naar de optie “mailboxregels” of “regels maken”. Maak vervolgens regels aan op basis van de categorieën die je hebt geïdentificeerd.

3 – Definieer regelcriteria

Stel criteria in voor elke regel, bijvoorbeeld afzender, onderwerp, trefwoorden of ontvangers. Dit helpt je om specifieke e-mails automatisch naar de juiste map te verplaatsen of te markeren.

4 – Definieer acties

Kies welke actie je wilt toepassen op de geselecteerde e-mails, zoals verplaatsen naar een specifieke map, markeren als gelezen, doorsturen naar een collega, etc.

4 – Test en optimaliseer

Voer een test uit om te controleren of je regels naar behoren werken. Pas ze indien nodig aan om de gewenste resultaten te bereiken.

Met behulp van mailboxregels kun je je inboxstroom beheersen, belangrijke e-mails gemakkelijk vinden en minder tijd besteden aan het sorteren van berichten. Het helpt je om efficiënter te werken en je te concentreren op de taken die er echt toe doen.

Probeer het vandaag nog en ontdek hoe het organiseren van je inbox je productiviteit kan verhogen!

 

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Deel deze post

Altijd het laatste ICT-nieuws in jouw inbox?

Dat kan! Laat hieronder je e-mailadres achter en we beloven niet vervelend te zijn.

We hebben nog meer

Klaar om jouw ICT waardevol in te gaan zetten?

Neem vrijblijvend contact met ons op!