Cybercriminaliteit nam in 2020 met 179% toe, voorkom en download de cyber security checklist!

Doordat we massaal plotseling thuis moesten gaan werken in maart, lag de focus op het creëren van fijne thuiswerkplekken. Bureaustoelen werden verhuisd van kantoor naar thuis, monitoren werden bezorgd en zelfs toetsenborden en muizen gingen mee in de verhuizing naar het thuiskantoor. Speciaal voor jou maakten we de meest complete cybersecurity checklist! Scroll snel verder om het te downloaden.
Cyber security checklist

2020 waren gouden tijden voor hackers. Met 179% nam cybercriminaliteit in Nederland toe. Maar nog wordt cyber security nagenoeg overgeslagen, terwijl de thuisomgeving daar wel gevoelig voor is. Voor kwaadwillenden is het makkelijker om aan bedrijfsinfo te komen. Er is bijvoorbeeld geen VPN aanwezig bij kleinere bedrijven, voor conference calls worden dezelfde inbelgegevens gebruikt, systemen worden minder snel geüpdatet en het is toch wel verleidelijk om bestanden te sturen via je persoonlijke mail. Terwijl het makkelijk te beperken is als je weet wat je moet doen. Daarom hebben we een cybersecurity checklist gemaakt. Wist je ook dat sinds augustus meer organisaties in Nederland intenser worden getroffen door DDoS aanvallen? Alle reden meer om de cyber security checklist te downloaden en aan de slag te gaan.

Cyber security: door de bomen geen bos zien

Vooral voor bedrijven die nog nooit een ransomware aanval hebben meegemaakt is het niet top-of-mind. Begrijpelijk, maar niet heel handig. We roepen daarom op om goed naar je cyber security te kijken en we zijn ons ervan bewust dat het veel werk is. Een noodzakelijk kwaad zullen we maar zeggen. Want door de AVG en GDPR zijn veiligheidsmaatregelen heel belangrijk geworden, maar er zijn zo veel maatregelen dat het onduidelijk wordt. Daardoor gaat het nog steeds fout. DDoS aanvallen gebeuren dagelijks en als je de cyber security zaken niet op orde hebt, dan kom je hoogstwaarschijnlijk stil te liggen.

Je moet dus aan álles denken. En dat is ontzettend moeilijk. Daarom helpen we je graag een handje met de cyber security checklist.

Doe de cyber security quicktest

Door middel van een aantal vragen inventariseren we voor je de stand van zaken van cybersecurity bij jou in de organisatie. Je krijgt direct de uitslag! Doe de test hier.

Download de meest complete cyber security checklist

Liever hands-on aan de slag met cybersecurity? We hebben de meest belangrijke zaken gevangen in de cyber security checklist. Met een concrete uitleg van de verschillende punten uit de checklist, zodat je direct aan de slag kunt met het verstevigen van de cyber security in jouw organisatie! Vul het formulier in en download de cyber security checklist!

Deel deze post

Altijd het laatste ICT-nieuws in jouw inbox?

Dat kan! Laat hieronder je e-mailadres achter en we beloven niet vervelend te zijn.

We hebben nog meer

Klaar om jouw ICT waardevol in te gaan zetten?

Neem vrijblijvend contact met ons op!